Sri Lanka "Parel in de Indische Oceaan"

Ontdek Sri Lanka met ervaren gids en/of chauffeur

Voorbeeld van een Rondreis van 2 weken:

Dag 1 - Ophalen op Colombo Airport, vervolgens op weg naar Kandy met onderweg een bezoek aan het olifantenweeshuis (Pinnawala Elephant Orphanage) en overnachting in Kandy, de voormalige hoofdstad van Sri Lanka.

Dag 2 - Bezoek aan de tempel van de tand (Temple of the Sacred Tooth Relic), bezoek aan de prachtige botanische tuin (Royal Botanical Gardens, Peradeniya), en een bezoek aan de Gadaladeniya Temple. 's Avonds een voorstelling van de Kandy dansers en overnachting in Kandy.

Dag 3 - We verlaten Kandy en gaan op weg naar Sigirya. We passeren de  leeuwenrots en gaan  richting Dambulla waar we het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara bezoeken. Overnachting in Sigirya.

Dag 4- Na het ontbijt beklimming van de leeuwenrots (het achtste wereldwonder). Verder richting Culturele Driehoek. Bezoek aan Polonnaruwa, de oude heilige stad. Overnachting in Polonnuruwa.

Dag 5/6/7 - Op weg naar Trincomalee aan de oostkust met zijn prachtige kilometers lange brede stranden. Bezoeken aan: Nilaveli beach, Koneswaram Hindu Tempel en de Kanniyai Hot Springs.
Overnachtingen in Trincomalee.

Dag 8 - Verder op weg naar Anuradhapura in de Cultural Triangle met onderweg een bezoek aan de Mihintale temple

Dag 9/10 - Richting Nuwara Eliya en Horton Plains in de bergen en het Centrale Hoogland met de vele theeplantages in de heuvels rond Nuwara Eliya. Bezoeken aan een Thee fabriek/museum ,de Ramboda Waterval, en het Nationale Park Horton Plains (World's End, Baker's Falls). Overnachten in Nuwara Eliya.

Dag 11 - Via een prachtige route naar Tissamaharama in het zuidoosten van Sri Lanka. Onderweg een bezoek aan de Ravana Waterval en de Seetha Amman Hindu Temple in Seetha Eliya.
's Avonds (tegen zonsondergang) een bezoek aan het Yala Nationaal park voor een safari waarbij olifanten, krokodillen en Sri Lankaanse luipaarden gespot kunnen worden.
Overnachting in Tissamaharama.

Dag 12 - Na het ontbijt een bezoek aan de Kataragama temple. Daarna naar Galle met het historische fort, vuurtoren, de oude Groote Kerk, Museum voor Archeologie en Marine, de bedrijvige vismarkt en de overdekte bazaar. De koloniale nederzetting Galle met haar dikke vestingmuren is bekend als het ‘Dutch Fort’ en binnen de veilige muren liggen de smalle straatjes en koloniale huizen uit de bloeiende periode van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) .Overnachting in Galle.

Dag 13 - Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar Hikkaduwa. Eerste bezoeken we nog het Galle Fort. Onderweg zien we de paalvissers, het Ambalango Mask Museum en de  "Coral Garden".
Overnachting in Hikkaduwa.

Dag 14 - U wordt naar Colombo Airport gebracht voor Uw terugvlucht naar Nederland/België/Duitsland

U ziet hierboven een voorbeeld van een tweeweekse tour door Sri Lanka.
Naar eigen wens kan de tour korter of langer zijn. U kunt er nog wat stranddagen aan vastplakken als u dat wenst.
De chauffeur is ervaren en u wordt tijdens de tour begeleid door een vakbekwame gelicenseerde gids.
Heb je behoefte aan meer informatie vul dan het contactformulier in onder het kopje: "contact".