Sri Lanka "Parel in de Indische Oceaan"

Ontdek Sri Lanka met ervaren gids en/of chauffeur

Sri Lanka Rondreis 25 februari t/m 15 maart 2019


Via oud-Philips van Horne collega en Sri Lanka kenner 

Peter van der Heijden hebben Hannie en Herman van Horen, Lilian en ik, een cultuur 'studie' - rondreis laten maken door Sri Lanka. O.l.v. de fantastische lokale gids Fedrick Janaka.

De eerste dagen veel Budha en Hindoe cultuur- en tradities; daarna veel prachtige landschappen, theeplantages, natuurgebieden en bezoek aan de familie van gids Fedrick op het platteland. We overnachten steeds in eenvoudige, maar sfeervolle hotels, hostels en B&B's. Sommige met zwembad. Het land is schitterend en de bevolking erg vriendelijk en open. Alhoewel de economie van Sri Lanka groeit en met name het toerisme, zijn de tegenstellingen tussen arm en rijk nog steeds overduidelijk zichtbaar. Je moet je hier als westerse toerist niet voor afsluiten en je ogen ook in dit opzicht goed te kost geven. Tamil vrouwen bijvoorbeeld werken uren en uren voor een zeer laag loon op de talrijke -westerse- theeplantages. En dat geldt ook voor de handelaren met hun kleurrijke groente-, fruit en kledingstalletjes langs de weg. In Derde Wereld termen noemen we dat ‘shared poverty’. De concurrentie is immers enorm.  

De tweede week zit er op. Het land blijft ons verrassen. We hebben Little England (vanwege het aantrekkelijke, gematigde klimaat zo genoemd) en het stadje Nuwara Eliya verlaten. Over een van de mooiste spoorlijnen in de wereld zijn we naar Ella gereisd. Een trein barstensvol Europeanen en Chinezen. Vooral jong. Ella is een plek voor backpackers, zoals Vang Vieng in Laos, Pai in Thailand en Ubud in Bali. Je moet er wel van houden. 
In Ella veel gewandeld o.a. naar Little Adam's Peak, met zicht op de Ella Rock en Ella Gap, een kloof van 1100 meter. Schitterend. Na de wandeling adviseerde gids Fedrick een ontspannende Ayurvedische massage.
's Avonds onze eigen curry's gemaakt m.b.v. een familie. Lekker maar wel veel.
Zondagmorgen vertrokken naar het zuidoosten van Sri Lanka. Onderweg een 'rock tempel' bezocht in de middle of no where. Erg indrukwekkend.
Maandagochtend verder getrokken richting Galle, via de kustweg. Eindelijk de Indische Oceaan bereikt. Ons hostel ligt in Mirissa, een visserplaatsje. Onderweg de 'cadeautjes' gezien van de omstreden, voorlaatste, president aan zijn geboortestreek: een vierbaansweg, conferentieoord en een zeer moderne haven, aangelegd door China. Langs de hoofdstraten in de stadjes moderne en traditionele activiteiten naast elkaar. Komt overigens in alle Derde Wereld landen voor. 
En dan Galle…:  Galle, een stad, met een door Nederlanders gebouwd fort. De stad is in 2004 tijdens de tsunami grotendeels weggevaagd en inmiddels hersteld. Deze stad, in het zuiden, was dinsdag de voorlaatste dag van onze indrukwekkende rondreis, (of was het een studiereis?) door Sri Lanka. De door de tsunami in 2004 verschrikkelijk geteisterde stad is een plek met veel Hollandse VOC invloeden. Het op de Portugezen veroverde en door de Hollanders enorm verstevigde fort is een stadje op zich. Met pakhuizen en Hollandse straatjes en straatnamen. En een Nederlands Gereformeerde kerk. Uiteraard is Galle een toeristische hotspot geworden. Voor onze vriend en gids Fedrick een emotioneel weerzien. Hij verloor hier o.a. zijn beide ouders tijdens de tsunami.
Woensdag, op weg naar onze laatste pleisterplaats Negombo, bezochten we een erg eenvoudige maar niet minder indrukwekkende Tsunami museum. Tot stand gekomen dankzij de bijdrage van een Nederlandse vrouw. De foto’s in het museum spreken voor zich.

Wat een ramp op 2e Kerstdag. In dezelfde straat troffen we een tsunami monument aan. Gids Fedrick gaf uitgebreid uitleg.
Onderweg zijn we in een bootje gestapt om mangrovebossen te bekijken. Uiteindelijk raakten we een uur later midden in een gigantische dagelijkse file in de miljoenenstad Colombo. Twee uur lang. Pas in het donker kwamen we aan in Negombo. We hebben onder het eten afscheid genomen van onze gids en chauffeur en bedankten hen voor de prachtige en leerzame Tour de Sri Lanka.

De laatste twee dagen zouden relax dagen worden. Het verblijf in het voortreffelijke, zeer gastvrije hotel Seahorse met erg vriendelijk personeel, was eigenlijk een vakantie op zich: zwemmen, luieren, lezen, wandelen naar het strand, heerlijke curry’s eten,  lokale vissers helpen met het binnenhalen van de netten…kortom: uitrusten van ‘Sri Lanka Tour’ en je voorbereiden op de lange terugreis via Koeweit naar Amsterdam.

Al met al een vakantie om niet gauw te vergeten. Een vakantie die we terug gaan zien in de duizenden foto’s die we onderweg hebben gemaakt. Foto’s van het land en zijn hartelijke bevolking.


Sri Lanka, je moet er geweest zijn.


Jan, Lilian, Herman en Hannie

geplaatst op  3 april 2019

Reis door Sri Lanka samen met onze gids Fedrick.


Onze reis was van 9-2 tot 26-2-2019.

We hebben enorm veel geleerd en gezien over dit mooie land van Fedrick. Hij sprak erg goed Engels en dat was heel prettig.

We zijn vanuit Negombo naar Polonnaruwa gereisd, waar we een prachtig hotel met zwembad hadden. (Tishan Hollidayresort).

Vandaar naar Sigiriya in het Eden hotel, ook weer een mooi zwembad. Hier prachtige excursies gemaakt en door naar Kandy.

Vanuit Kandy naar Nuwara Eliya . Een stad met een duidelijke Engelse achtergrond, waar je zeker koffie moet drinken bij the Grand. Een prachtig hotel.

Dan met de trein naar Ella, mooie rit die je rustig 3e klas kunt boeken. Ella is een echt backpackers plaatsje, maar zeer de moeite waard, waar we de Adams Peak beklommen. Prachtig.

Door naar Tissamaharama, waar we met een jeep op zoek gingen naar luipaarden. Dit vond ik minder spannend als je wildparken in Afrika hebt bezocht.

De excursies zijn ook aan de prijzige kant in Sri Lanka. Dus bekijk wat de moeite waard is. Jammer dat de gids Mirissa had laten vallen, want daar was ik wel graag geweest.

Vandaar naar Galle, een geweldig mooi plaatsje met Nederlandse invloeden.

De laatste 4 dagen hebben we in een mooi hotel met zwembad gelogeerd, Garden Beach hotel in Kalutara, om alle indrukken te laten bezinken.

Sri Lanka is een mooi land en Fedrick een perfecte gids.

Enkele tips, laat je niet te snel overhalen en volg je eigen plan.

PS: Installeer je bankpas op wereldsekking, zodat je ook in Sri Lanka geld kunt opnemen.

Ben en Annie Timmermans- de Ponti

geplaatst op 12 maart 2019 

10 daagse rondreis Sri Lanka begin februari 2019.


Vooraf: Ongetwijfeld zijn er andere prachtige vakantiereizen naar Sri Lanka.

Ook de route die wij volgden is zeker niet uniek. Het aantal hoogtepunten van Sri Lanka zal bij andere touroperators niet veel afwijken. 


Toch hebben wij zeer bewust gekozen voor www.srilanka-gids-chauffeur.com


Vooral de vrijheid tijdens de reis sprak ons zeer aan. Deze vrijheid werd tijdens de reis ook volledig waar gemaakt. Bijna alles kon geregeld worden. Een enorm compliment daarom voor onze gids Fedrick en de chauffeur Rajendra. Wij hebben echt genoten. 


Fedrick weet heel veel over “zijn” land te vertellen. Het geloof speelt daarbij een voorname rol. Zijn heerlijke gevoel voor humor is een pré. Ook Rajendra was geweldig als chauffeur. Het verkeer is vaak hectisch en de wegen zijn zeker bij de grote steden overvol. Rajendra bleef altijd de rust zelve.

Geen moment hebben wij ons onveilig gevoeld. Al met al hebben wij een heerlijke ontspannen reis gemaakt over dit prachtige eiland. 


Wij kunnen het iedereen aanbevelen.

Jan Navis

geplaatst 22 februari 2019

Im August 2018 war es endlich soweit. Mein Traum, das vielfältige Land, mit all seinen reizvollen, vielfältigen Gegebenheiten, zu bereisen und ein wenig zu erkunden, begann!

Nachdem wir von München nach Abu Dhabi geflogen waren, ging es nach dreistündigem Aufenthalt weiter nach Airport Colombo.

Am Flughafen angekommen, wurden wir von Fedrick freundlich und hilfsbereit in Empfang genommen.

Bereits in den ersten Minuten, in welchen wir auf unseren Fahrer mit dem "Taxi" warteten, begann das Abenteuer. Unsere beiden Söhne und auch wir waren natürlich müde von der langen Reise. Riesengroße Flughunde kreisten direkt über der An- und Abfahrtszone am Flughafen. Sie warfen riesige Schatten und waren sehr beeindruckend.

Nachdem unser Gepäck im Auto war, gings los ins erste Hotel.

Am nächsten Morgen brachen wir nach einem traditionellen Frühstück die Reise nach Trincomalee an.

Mit Fedricks Hilfe, seinem unermüdlichen Engagement, seiner Hilfsbereitschaft und seiner vertrauenswürdigen Art war es nie ein Problem, kurzfristig ein anderes, besseres und schöneres Hotel zu finden.

Er hat alles organisiert. Und es war prima!

Wir haben gleich zu Beginn festgestellt, dass wir nicht soviel Programm machen wollen und können, wie es ursprünglich geplant war. Es wäre tatsächlich in Stress ausgeartet. Wir wollten nicht ständig stundenlang im Auto sitzen.

Und alles kann man auch bei einem knapp dreiwöchigem Aufenthalt nicht sehen und erleben. Erst recht nicht, bei einem Urlaub mit kleinen Kindern.

Im "Under blue water" in Trincomalee haben wir dann die ersten vier Nächte unseres Urlaubs verbracht. Badeurlaub! Relaxen an einem tollen, fast menschenleeren Strand.

Fedrick war zwar präsent, aber immer dezent im Hintergrund. Unser kleiner Sohn Constantin hat Fedricks und des "Fahrers" Herz natürlich schnell erobert. Er hat sich wirklich sehr liebevoll und höflich auch um den Kleinen gekümmert. Ihm das ein oder andere Tier gezeigt und auch mal mit ihm am Strand gespielt.

Die Kommunikation verlief nahezu reibungslos in Englisch. Und keine Scheu - wir haben uns immer verstanden.

Einer der Reisehöhepunkte waren natürlich auch die Safaris. Wir haben eine Menge Elefanten, und viele, viele andere schöne wilde Tiere gesehen.

Auch der Besuch mit dem Tuktuk und einem Boot bei einer Einheimischen in einem kleinen, ursrpünglichen Dorf hat uns sehr beeindruckt. Die nette, junge Frau hat uns reich und köstlich bekocht und wir durften gemeinsam mit Ihr und Fedrick essen. Es war eine wahnsinnig beeindruckende und schöne Erfahrung. Die Herzlichkeit und Gastfreundschaft dieser Menschen ist einfach unbeschreiblich und muss man einfach erleben.

Die Reise ins Hochland zu den Teeplantagen war zwar auch mal ganz interessant. Die Besichtigung der Teefabrik war dennoch ganz interessant und wir haben uns reichlich mit hochwertigen Tees eingedeckt und auch diverse Souvenirs gekauft.

Auch die Zugfahrt von Nanu Oya nach Ella hat uns einige atemberaubende Bilder im Kopf hinterlassen. Gigantische Wasserfälle, unendlich scheinender Dschungel, Teeplantagen u.v.m.

In Ella angekommen wurden wir am Bahnhof wieder von Fedrick abgeholt und wurden zur Unterkunft in Ella gebracht.

Auch die Besichtigung diverser Buddha Tempel war sehr interessant. Wir haben uns gegen den Lions Rock entschieden. Meschenmassenstiegen in Zweierreihen hinauf. Aber auch dafür hatte Fedrick eine Alternative, gegenüber mit derselben Aussicht, jedoch fern vom Tourismus. Viele Äffchen konnten wir immer wieder sehen.

Das Hotel, welches Fedrick für uns in Mirissa organisiert hatte, war wunderschön und sehr ruhig und dennoch zentral direkt am Strand gelegen.

Mirissa Beach war ein Ort, an welchen wir sicher nochmal zurückkehren werden! Abends barfuß am Strand dinnieren und den Sonnenuntergang genießen! Bei einem Arak-Punch die Seele baumeln lassen. Genial!

Auch das Wale watching hat sich gelohnt. Wir haben unmittelbar neben unserem Boot einen riesengroßen Blauwal auftauchen sehen! Unglaublich!

Ja, es gäbe noch vieles zu erzählen... um es abzuschließen - es war eine wunderschöne Reise! Wahnsinnig tolle Erfahrungen und Erlebnisse. Zum Teil auch sehr emotionale Momente. Die Armut der Menschen ist vielerorts schwer anzusehen. Und dennoch strahlen diese Menschen eine Fröhlichkeit, eine Herzlichkeit aus! Das muss man einfach erlebt haben.

Zwischen Fedrick, dem Fahrer und uns hat sich tatsächlich eine sehr herzliche, freundschaftliche, vertrautensvolle Verbindung entwickelt und für uns steht fest:


Wir werden wiederkommen!


Fedrick, you did a very good job!


God bless you - Ayubowan !


Marina, Lars, Valentin und Consti

Weitramsdorf, Deutschland

geplaatst 22 februari 2019

In augustus hebben wij met z'n vijven (ons gezin met twee volwassen kinderen +1x aanhang) een ruim twee weken durende schitterende rondreis door het mooi Sri Lanka mogen maken. Vanaf de 1e minuut hebben we hier allemaal van genoten. Wat een prachtig land met zijn mooi natuur, safari's
met wildlife, tempels, stranden en vriendelijke mensen. Heel gevarieerd! De reis was vooraf met Peter v/d Heijden besproken, waarbij zijn tips in rondreis waren verwerkt. Waar wij meestal alles zelf regelen, incl. zelf autohuren en rijden, hadden we nu voor het eerst een prive gids (Federick) en chauffeur (Sukha) die vrijwel 24/7 voor ons klaar stonden. Is ons zeer goed bevallen; uitermate relaxed en bovendien in dit land met zijn drukke wegen met sommige idiote chauffeurs (tuktuk's en bussen) prettig om dit niet zelf te hoeven doen! Hele tour nu lekker in ruime airco bus gezeten waar de chauffeur op de weg lette en Federick ons alle wetenswaardigheden kon vertellen. Daarnaast ook een rustgevend idee dat als wij met de gids onderweg naar bepaalde bezienswaardigheden gingen, onze spullen in de bus niet onbewaakt achterbleven aangezien de chauffeur dan achterbleef. Door de kennis van het land van Federick hoor en zie je net weer meer en andere dingen dan dat je zelf gaat. Ook het bezoek aan zijn huis ergens in de "middle of nowhere" was heel speciaal, zeker ook door cricket spelen met de locals en omdat zijn tante heerlijk voor ons had gekookt! De treinreis naar Ella was zeker een van de hoogtepunten. Ook dit was mogelijk gemaakt door Federick doordat hij tijdig 1e klas treintickets voor ons had geregeld (als je het zelf ter plekke nog wilt regelen ben je waarschijnlijk te laat). Peter en Federick, heel hartelijk bedankt. Dank zij jullie is dit een onvergetelijke reis geworden die wij een ieder kunnen aanraden!!!

Leon Veul

geplaatst op 14 oktober 2018

Wij hebben in augustus 2018 met het hele gezin een geweldig reis gemaakt naar Srilanka. Vooraf hadden we ons redelijk goed ingelezen en samen met Peter van der Heijden hebben we de reis verder uitgewerkt. We hebben zelf de hotel/resort overnachtingen geregeld online. Dit is ideaal gezien het feit dat je tot een paar dagen van te voren nog kunt wisselen en je vaak pas achteraf betaald. Na de eerste overnachting in Negombo kwamen gids (Thusara) en chauffeur (Summit) ons ophalen met een mooie bus met airco voor de start van onze reis. Doordat je alles met gezin doet en doordat de gids en chauffeur je door het vaak chaotische verkeer loodsen en je helpen met reserveringen/boeken tickets en safari's wat het een prachtige reis waar je relaxed van kan genieten. Zeker de combinatie van cultuur, natuur met wildparken en activiteiten (safari's, wandeltochten, snorkelen) beviel ons allemaal prima. Ook onze kinderen in de leeftijd van 14, 17 en 19 waren super enthousiast. Alles is top verlopen en alleen maar lof over de gids en chauffeur. Dit is een prachtige reis geweest waar we nog jaren op kunnen terugkijken. Srilanka is een prachtig eiland met veel authentieke sfeer en met enorm vriendelijke en gastvrije mensen. Je voelt je hier als toerist echt welkom!

Lucienne Jacobs

geplaatst op 20 September 2018


Wij hebben in juli 2018 met ons gezin een mooie rondreis gemaakt door Sri Lanka. Zelf hadden we opgezocht wat we wilden zien, waarna we van Peter nog extra tips gekregen hebben. Bovendien heeft hij een aantal zaken op voorhand voor ons gereserveerd, zoals de welbekende treinreis. Tijdens de reis was Basnayaka (wij mochten hem Bas noemen) onze chauffeur, die al geheel op de hoogte gebracht was van de route en onze plannen. Bas was een super fijne en gezellige driver, hij reed heel prettig en veilig zodat wij ontspannen hebben kunnen genieten. Hij dacht ook goed mee en gaf vaak nog suggesties en opties die zeker de moeite waard waren! Een paar wandelingen heeft hij met ons meegelopen als de route minder goed aangegeven was, om te zorgen dat alles goed zou verlopen. Daarbij hebben we ook veel plezier met hem gehad. Wat een onwijs lieve man! Kortom, wij hebben een top reis gehad! Groeten, Nikos en Ivonne
Nikos en Ivonne 
geplaatst op Aug 21, 2018 10:27 PM
Onze keuze voor een rondreis door Sri Lanka was een voltreffer. Op onze eerste reisdag donderdag 9 aug. kennis gemaakt met Federick, onze gids, en Radja, onze chauffeur. Er was meteen een click. Het programma van onze rondreis hadden we reeds 6 weken van te voren ontvangen. We hadden vooraf enige skepsis over de mogelijke verplichtingen, die een geplande reis met gids en chauffeur met zich mee zou kunnen brengen. Onze reis was echter heel relaxed. Federick bespreekt dagelijks het programma en evalueert 's avonds hoe de dag bevallen is. Voor feedback staat hij volledig open. Zijn uitgangspunt: "de reiziger is koning". De reis heeft een grote indruk bij ons achter gelaten qua cultuur, natuur en avontuur. Srilankanen zijn vriendelijk, heel gastvrij en dienstbaar. Religie is een houvast in hun leven. Economisch gezien loopt het land nog ver achter bij de Westerse wereld. Dat is zichtbaar en dat delen ze ook met je in de gesprekken. Het onderwijs is goed georganiseerd en heeft prioriteit bij overheid en ouders. We hebben aardig wat inkijkjes gekregen in het onderwijs, het werk in de visserij, de theeplantages de bouw, de politiek en bijzonder was de uitnodiging in zijn eigen leefomgeving. By the way het verkeer in Sri lanka is behoorlijk hectisch, overvolle wegen met auto's, Tuk Tuks en bussen. Radja is een ware meester in deze verkeerschaos. De safaries in de prachtige natuur van Sri lanka zijn natuurlijk overweldigend. Olifanten, krokodillen, vogels, beren, luipaarden, je komt ze zo maar tegen. Bijzonder is ook de treinreis naar Ella door de theeplantages en de hikingtocht in de vroege ochtend door horton plains en naar worlds end. Door Fedrick's gidservaring hebben we in heel bijzondere guesthouses kunnen overnachten , in de rijstvelden, aan het water en op de juiste locaties in de dorpen. Op de reisdagen hebben we veel met elkaar gedeeld, hebben vaak samen getafeld en het Sri lankaans eten is heerlijk. Heel zeker wanneer je van kruidig (spicy) eten houdt. Onze reis afgesloten met een bezoek aan Galle, het Tsunami museum, de mooie badplaats Mirissa, whale watching en de vissershaven, in Bentota aan het binnenmeer en de laatste 2 dagen al onze reisherinneringen laten bezinken in Kalutara. Mocht je overwegen om Sri lanka te bezoeken laat je dan gidsen en rijden door Federick en Radja. Hartelijk dank mannen en we contacten.
Roger Zeekaf 
geplaatst op Aug 11, 2018 10:31 PM
In januari 13 dagen op pad geweest met Fredrick en Radja. Heel veel over Sri Lanka geleerd. Fredrick wist veel te vertellen over het geloof en gewoontes van Sri Lanka. Hij bracht ons bij lokale restaurants waar we heerlijk aten. Hij regelde goede, betaalbare hotels op hele mooie plekken. Ontbijten tussen de rijstvelden, bijvoorbeeld. Radja bracht ons overal waar we heen wilden. En ik voelde me erg veilig bij, terwijl er best mensen rijden die niet weten hoe t hoort. Hij reed rustig en als wij zeiden: “ho stop picture time” , zocht hij een veilige plek om te stoppen en konden wij foto’s maken. Beiden heren zijn erg vriendelijk. Fredrick spreekt goed Engels. We gaan zeker nog een keer met hun op reis. Het noorden wordt de volgende tocht, als we weer naar Sri Lanka gaan. En dan natuurlijk weer met Fredrick en Radja. En t contact met Peter verliep ook erg goed. Ik wilde dat ik zulke contacten ook in andere landen had. Ik kan deze heren zeer zeker aanbevelen.

Jorien 

geplaatst op Mar 3, 2018 5:45 PM

Wij hebben een fantastische ervaring beleefd met gids Frederick Janaka en chauffeur Sunny. Ze hebben hun uiterste best gedaan om ons het land de gewoontes en de cultuur en natuur te laten ervaren. Frederick weet veel van de geschiedenis, geloof en de natuur van zijn land. Is rustig en geeft duidelijke uitleg. We zijn onderweg naar bestemmingen gestopt bij diverse bezienswaardigheden en het was een heel plezierige ervaring op deze wijze het land te verkennen. Hij regelt alles dus in feite heb je de rust om alles op een plezierige manier te ervaren en je kunt in korte tijd heel veel zien Een echte aanrader deze betrouwbare en fijne gids. Onze chauffeur Sunny was echt een gezelligheids mens die lachte om alle capriolen die andere chauffeurs uithaalden. Veiligheid stond voorop. Peter heeft alles vanuit Nederland per email besproken en ons wegwijs gemaakt. Erg prettig is dat hij direct reageert op vragen Kortom een geweldige ervaring Mieke en Henk
Henk en Mieke 
geplaatst op Feb 25, 2018 9:51 AM
Afgelopen herfstvakantie zijn we 8 dagen in Sri Lanka geweest. We hadden een resort geboekt voor 8 dagen maar wilden ook wat zien van het land zien. We belanden op deze site en hadden doorgegeven wat we graag wilden zien. Zo hebben we de reis opgesplitst: een 4 daagse tour met overnachtingen elders en 4 dagen in het resort. Door het lezen van het gastenboek en de tips en extra informaties van Peter durfde ik dit avontuur wel aan met mijn 2 kinderen van 15 en 16. Fredrick is een goede en gezellige gids die veel van zijn land wist te vertellen en sprak ook uitstekend Engels. Met chauffeur Radja hebben we ons veilig gevoeld (in dit grotendeels chaotische verkeer). Complimenten! We hebben veel plezier gehad onderweg en veel gelachen. In een korte tijd hebben we toch veel van Sri Lanka kunnen zien, proeven en beleven en een reis gehad om nooit meer te vergeten! Ayubowan!
Dave, Laura en Marian 
geplaatst op Nov 6, 2017 9:14 PM
In augustus 2017 waren wij dik 2 weken met Manju 'on the way' om Sri Lanka te ontdekken. Manju reed veilig door het hectisch verkeer naar verschillende mooie plekken. Elke dag namen we even de planning door, onderweg attendeerde hij ons op bezienswaardigheden waarbij het geheel aan ons was om ze te bezoeken. Hij had zorg voor onze veiligheid, was betrokken, maar nam afstand bij bijvoorbeeld het eten en sommige bezoeken. Via zijn contacten specifieke toeristische plekken bezoeken, maakte volgens ons wel het verschil tussen gewoon en bijzonder qua aandacht en informatie. Manju is erg vriendelijk, paste zich geheel aan ons ritme en planning en is een rustige man, mede waardoor wij een heerlijke vakantie hebben gehad. En vooraf de fijne afstemming met Peter niet te vergeten! Dit gaf een gerust gevoel dat we vervoer hadden tijdens onze vakantie en zelfs nog een paar heerlijke overnachtingen gehad dankzij zijn tips!
Marrit Fortanier 
geplaatst op Oct 27, 2017 8:59 AM
De afgelopen vier weken hebben we een rondreis gemaakt in het prachtige Srilanka (en uiteindelijk nog vijf dagen op de Malediven doorgebracht). Tijdens deze vakantie hebben we een 12daagse rondreis gemaakt door Srilanka met Fedrick als onze gids en Radja als chauffeur. De eerste acht dagen hebben we zelf een klein deel van Srilanka verkend en vanaf de 9e dag werden we opgehaald in Trincomalee. Wat hebben we veel gezien van Srilanka! Radja bracht ons steeds veilig naar de verschillende plekken en Fedrick wist ons keer op keer te boeien met zijn verhalen en informatie over zijn land! Elke wens die we nog inbrachten werd ook meteen ingevuld, heel fijn!. Fedrick regelde echt alles! Al met al hebben we het vreselijk naar ons zin gehad met Fedrick en Radja. Op een relaxte manier hebben we gewoon heel veel gezien van het prachtige land! Mocht je ook een reis naar Srilanka willen maken dan kunnen we je Fedrick en Radja van harte aanbevelen. Ayubowan!
Jeanette Santing 
geplaatst op Oct 3, 2017 5:17 PM
Vanaf 24 april tot 4 mei 2017 hebben wij met Fredric (onze gids) en Raja (onze chauffeur), vanaf Negombo de onderste helft van Sri Lanka bereisd. Het was geweldig! Veel gezien en veel beleefd, nooit onveilig gevoeld, noch in het verkeer noch op straat. Gezien het individuele karakter ook altijd de mogelijkheid om flexibel om te gaan met het programma. Het was zo heerlijk, we zijn echt ontzorgd! We gaan zelfs volgend jaar met hun de noordelijke helft bereizen. Sri Lanka, alsmede Fredric en Raja hebben een plek in ons hart, Thank you Fredric, Raja en Peter
Ingrid, Andre en Laurens 
geplaatst op May 12, 2017 8:00 PM
Wij hebben twee weken rondgereisd met Jayantha door Sri Lanka. Een geweldige reis met een geweldige gids. Een reis met Jayantha is echt vakantie omdat hij alles voor je regelt. Hij belt vrienden en collega's om te weten waar op dat moment de olifanten zijn (in welke van de drie parken ten noorden van Kandy) of waar je op dat moment het beste walvissen kunt zien. Bij alle attracties kent Jayantha wel verhalen die hij met plezier vertelt. Wij waren ook nog op zoek naar herinneringen van vroeger en daarom moest hij nogal eens omrijden of zoeken naar plekken die niet meer bleken te bestaan. Maar niets was teveel. Een hele prettige gids, rustige chauffeur en reisgezel die je ook op de goede momenten je privacy geeft. We kunnen, iedereen aanraden een reis met hem te maken ! Dick en Berna
Dick en Berna 
geplaatst op Apr 20, 2017 5:40 PM
Met veel plezier organiseer ik belangeloos privé-rond reizen naar het prachtige Sri Lanka. Reizigers melden zich via het informatieformulier of via mail bij mij en samen met de reizigers maak ik in tourplan op maat. De rondreizen worden uitgevoerd door plaatselijke chauffeurs/gidsen. Om nu zelf te ervaren hoe het is om met een gids/chauffeur rond te reizen heb ik een 8 daagse rondreis gemaakt van 3 tm. 10 april. Op 3 april zoals afgesproken op tijd opgehaald in Negombo. Naar Anuradhapura 2 nachten. Jaffna en het Island Delft 2 nachten. Trincommalee 2 nachten. Laatste nacht Pollonaruwa naar Kandy. Ik ben al vaak in Sri Lanka geweest maar Jaffna en Trincomalee nog nooit bezocht. Zeker de moeite waard. Ook een bezoek gebracht aan het eiland Delft alleen via boot bereikbaar. Ook een bijzondere nieuwe ervaring met ook hier nog te zien dat de Nederlanders in het verleden hier geweest zijn. Vandaar ook de naam "eiland Delft". Het was voor mij een hele prettige ervaring om met de gids Fedrick en de chauffeur Radja veilig rond te reizen. Radja is een veilige chauffeur en Fedrick een prima gids. Hij weet veel over zijn land te vertellen. Zij dringen zich niet op, weten de privacy van de reiziger te respecteren en staan altijd klaar tijdens de rondreis. Van alle kanten behulpzaam. Op deze manier rondreizen heeft alleen maar voordelen: het is een relaxte manier van reizen, je kunt stoppen onderweg waar je wilt en je hebt de regie over je eigen reis. Kortom een grandioze ervaring ! Mocht je nu belangstelling hebben om zelf ook een privé-rondreis te maken dan kun je me altijd mailen voor meer informatie. AYUBOWAN !

Peter 

geplaatst op Apr 13, 2017 7:54 AM

Afgelopen maand hebben wij een bijzondere reis mogen maken door het prachtige Sri Lanka. Na uitgebreid contact met Peter was onze reis uitgestippeld en waren de hotelkamers geboekt. Wat onze reis absoluut onvergetelijk heeft gemaakt, is de gastvrijheid van Radja en Federick. Ze hebben er van het begin tot het einde alles aan gedaan om onze droomreis werkelijkheid te maken. Na een aantal dagen rust werden wij opgehaald in Negombo. De hoogtepunten: oude ruïnes in Pollonaruwa, ceremonies en lokale markten in de culture hoofdstad Kandy, prachtige natuur en theeplantages in Nuwara Eliya, de treinreis door het binnenland en het relaxte backpackers gevoel in Ella. Daarnaast hebben wij iedere dag weer mogen genieten van de heerlijke locale gerechten. We hebben nog steeds veel respect voor onze chauffeur Radja. Ondanks de chaos in het verkeer hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld. Federick wist bijzonder veel te vertellen over zijn land en voelde constant aan waar wij behoefte aan hadden. Hij was super flexibel, wat wij ontzettend konden waarderen. Wat de reis helemaal onvergetelijk heeft gemaakt, is onze laatste week op de Malediven. Wat een contrasten en wat was het gaaf! Peter, Fedrick, Radja; we kunnen jullie niet vaak genoeg bedanken en raden iedereen aan hun reis door dit speciale land met deze mannen uit te stippelen!

Michel en Joanna 

geplaatst op Oct 23, 2016 9:20 PM ander bedrijf BV

Afgelopen zomer zijn wij naar Sir Lanka geweest. Vooraf hadden we een plan gemaakt en via mail besproken met Peter en Frederick. Volgens afspraak werden wij op 16 juli opgehaald in Negombo door Ratja en Frederick. Zij hebben 14 dagen met ons het prachtige eiland verkent. Ratja is een vriendelijke man, die ons veilig overal heen wist te brengen, Frederick is erg leuk en aardig en weet veel over het land. Grote indruk maakte de trip naar Jaffna, waar je nog veel van de oorlog en de tsunami terugziet. Ook heel bijzonder dat zij daar nog geen kennis hebben gemaakt met het toerisme. Frederick heeft ons ook meegenomen naar het huis van zijn tante waar hij woont. Het is mooi om te zien hoe de families daar leven. We hebben veel natuur geien en cultuur ervaren. Frederick en Ratja hebben onze reis geweldig goed geregeld, niets was teveel. Onderstaande route hebben wij gevolgd. Negombo, Anuradhapura, Jaffna, Trincomalee, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama en Unawatuna. Peter, Ratja en Frederick het was geweldig, wij kunnen iedereen adviseren om met jullie in zee te gaan. Het was top!!
Marco, Alie, Max en Merel 
geplaatst op Oct 19, 2016 12:05 PM
We hebben twee prachtige weken rond gereisd door het veelzijdige Sri Lanka! Met Frederick als gids en Radja als chauffeur!! Wat weet Frederick veel van en over het land, hij verteld kort en bondig waardoor de aandacht niet verslapt. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan. En als we toch op het laatst bedachten dat we het programma net even anders wilde schakelde Freddie ontzettend snel. De prijzen die hij regelde voor excursies waren ook echt prima!! En Radja was een geweldige chauffeur, met zoveel geduld en kunde reed hij ons door het land heen. Zeker zijn rijvaardigheden werden volop benut toen we tijdens full moon holiday naar horton plaines waren geweest. Zowel Frederick als Radja zijn twee mensen met het hart op de juiste plaats. En we kunnen dan ook iedereen aanraden om met hen de prachtige reis door Sri Lanka te maken.
René & Davina 
geplaatst op Sep 24, 2016 5:03 PM
Janaka en Radja hebben ervoor gezorgd dat we een geweldige reis hebben gehad. Radja is een fantastische lieve man en een geweldige rustige chauffeur. Hij zorgde er voordat we ons de hele rit veilig hebben gevoeld. Freddie is een geweldige gids. Heb je wensen om je programma aan te passen, dan is het geen probleem. Heb je zelf wensen en weet je niet of het mogelijk is, Freddie doet er alles aan om het te regelen. Hij weet enorm veel van het land en kan hele goede excursies regelen tegen hele nette prijzen. We hebben echt fantastische weken gehad en zijn blij dat we voor hun gekozen hebben. Ayubowan! Wij raden iedereen aan om deze gids en chauffeur te kiezen als je op reis wilt naar dit prachtige land!
Nana Tinnemans 
geplaatst op Sep 24, 2016 4:59 PM
Deze zomervakantie gekozen voor Sri Lanka, we zijn begonnen in Negombo daarna door naar boven gereden, via het midden en een stukje kust. Daarna zijn we naar beneden gereden langs de kust en hebben de nationale parken meegepakt. We hebben 3,5 week rondgereden en ontzettend veel gezien. We hebben genoten en willen jullie bedanken voor de reis! Fam. Ackerman, The Netherlands

Beau 

geplaatst op Sep 19, 2016 9:41 AM

a wonderfull holiday ... from the beginning at the airport till the very end (Pinnawela, Anaradhapura, Trincomalee, Nuwara Eliya, Ella, Kitulgala, Mirissa, Bentota) thanks to Fedrick our guide and Piyantha the careful driver. This topteam made come through all our wishes . Fedrick informed us very good, he knows a lot about religion, culture, nature ... and we learned him what 'Beer o'clock " means on Friday :-) Piyantha is a very careful driver, how could we ever doubt that he could make it till the entrance of the hotel in Kandy :-)). We have seen so much and yet so little of Sri Lanka : so we have to come back Fedrick ! Thanks for making our holiday a succes and see you again. Nicole & Sindo (and Marthe, Amber, Ester and Pieter)
Nicole Vanderwegen 
geplaatst op Jul 13, 2016 5:23 PM
In de tweede helft april 2016 twaalf dagen Sri Lanka met de kinderen en aanhang. Wat een geweldig land. En wat een geweldig vriendelijke bevolking. We zagen veel van wat in de overige verslagen in dit gastenboek is vermeld. Allemaal geweldig en overweldigend, al kregen we wat last van 'tempelmoeheid'. Alle lof voor Fedrick, de gids. Die onze wel erg ambitieuze planning al ver voor onze reis per mail wist te beïnvloeden, en die in die twaalf dagen prima wist om te gaan met onze veranderende inzichten over het programma. En Fedrick is met oprechte trots niet alleen gids in, maar ook ambassadeur voor zijn prachtige land. Radja, de chauffeur, gaf ons het gevoel veilig te reizen. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar wie met een Nederlandse achtergrond het verkeer in Sri Lanka mee maakt, denkt daar heel anders over. Het was prachtig om Raiza in de loop van de 12 datgen beter te leren kennen. Mocht iemand op een trip in Sri Lanka een chauffeur treffen die bij het zien van een hond 'LIEFFIE" begint te roepen: Dat is Raiza!
Liesbeth, Wim, Wiebe, Marjon en Lieke
geplaatst op May 15, 2016 10:44 PM
01.23.2016 | 21:14 clock Just like many other people, we have become aware of the organized tours of Shiran on this report. We have contacted him via e-mail and written to him what we would like to see. He gave us a terrific tour zusammgestellt and even when we did have these changed twice more before the trip, this works fine. On our tour Jayantha was our guide and driver with whom we a total of 8 days, from 01.01. - 01/08/2016 were traveling. Our tour was tightly scheduled, but he has always found time nor this or that little thing to show us the way, to share his knowledge with us about the country and people, always aware of the history of the places you can not read in any guide books and is always jderzeit responsive to our requests. An additional difficulty is not our luggage arrived in Colombo and the whole tour was not replenished over. Shiran and Jayantha both have generously supported us, talked on the phone with the airport, the airline, still have a friend asked for help which is driven to the airport to persönlcih to inquire about our luggage and Jayantha first had to go shopping with us. Fortunately for us we had him here, it was really worth gold to us. This application to have demonstrated both their absolute customer orientation, always friendly and helpful making our stay in Sri Lanka an absolute highlight. We can only highly recommend it Shiran and his team! Thank you so much for a very great tour.

Nimrod 

geplaatst op Jan 24, 2016 5:08 PM

We zijn alweer een tijdje terug van een onvergetelijke vakantie naar Sri Lanka en de Malediven. We hebben na een lange reis eerst een heerlijke rustdag genomen. Dag 2 zijn Fedrick en de chauffeurr ons op komen halen om te beginnen aan een super gave rondreis. We hebben een waanzinnige tijd gehad. we hadden van tevoren in overleg met Peter & Fedrick de reis uitgestippeld en uiteindelijk ter plekke nog wat aanpassingen gedaan. Dit was allemaal geen probleem. Samen met Fedrick keken we hoe het anders kon of wat onze wensen waren. Alles was mogelijk. Hij was erg behulpzaam, dacht mee en was super aardig voor de kinderen (11 en 13 jaar). Na ruim een week samen met gids en chauffeur door Sri Lanka te hebben gereisd volgde natuurlijk het afscheid wat nooit leuk is! We hebben onze reis zelfstandig voort gezet en zijn nog naar de Malediven gevlogen, ook een aanrader!! Kortom het was een geweldige vakantie om nooit te vergeten. Dank je wel Peter, Fedrick & chauffeur dat jullie hier aan bij hebben gedragen. Groetjes, Mikel, Laurette, Kiki & Juulie
Laurette Meijsen 
geplaatst op Jan 8, 2016 8:14 AM
Wij zijn met onze kinderen van 8 en 10 jaar oud begin juli 17 dagen rond getrokken door het mooie, afwisselende Sri Lanka onder begeleiding van Fedrick en chauffeur in een fijne mini bus met airco. We hebben ontzettend veel gezien, van strand tot olifant tot tempel en dit met alles voorzien van heel veel informatie van Fedrick. Doordat we onze tour ter plekke hebben aangepast, kon Fedrick zijn talent met betrekking tot het zoeken en boeken van hotels met zwembad laten zien. We kunnen wel zeggen dat het deze reis onvergetelijk is geweest, en onze kinderen erg veel indrukken opgedaan hebben. Ze hebben het er nu nog steeds over. Dankjewel hiervoor Fedrick!  
Hans, Monique, Amber en Lars 
geplaatst op Oct 11, 2015 7:43 PM
In september i visited Sri Lanka for 20 days. Jayantha Bogahakotuwa was my driver and toureguide. I can highly recommend him. He is very professional in his job. He drives safe and knows a lot about the culture and history of Sri Lanka. He is also very kind, warm and a honest person. He will do everything he can to make your holiday just perfect. He is flexible for changes at the last moment and he suggested spontaneous sightseeings as well. Thanks to Jayantha i have seen more than i expected. He will never try to sell you something or to keep commission. He will always do his best to help you save some money. Dear Jayantha, thank you so much for everything you did for me. I will never forget! I was very lucky with you as my driver, toureguide and friend. Jessica, The Netherlands
Jessica 
geplaatst op Oct 5, 2015 9:52 AM
Beste Peter, Gisteren teruggekomen van het mooie Sri Lanka. Ik heb echt een fantastische vakantie gehad! Ook verliefd geworden op het land. Jayantha heeft zeker hieraan bijgedragen. Hij was meer dan ik had verwacht. Hij was niet alleen een chauffeur, maar ook een tour guide en een vriend. Dankzij hem heb ik, ondanks mijn MS, veel meer kunnen doen dan ik had kunnen hopen. Ik heb me tevens veilig gevoeld en er was ruimte voor het veranderen van het programma op het laatste moment:). Ik wil je hartelijk bedanken voor de bemiddeling! Vriendelijke groet, Jessica
Jessica 
geplaatst op Oct 1, 2015 10:11 PM
Geweldige belevenissen. Wat is dit interessant en vooral de moeite waard. Misschien moet ik na 30 jaar Riva del Garda maar eens naar Sri Lanka gaan. Succes met jullie reizen

Toon Bazelmans 

geplaatst op Aug 16, 2015 1:22 PM

GE-WEL-DIG, in één woord onze rondreis samengevat...... dit kwam mede door Fedrick onze tourguide en Anuray onze chauffeur.... vanuit Nederland hebben we, in onderling overleg, onze rondreis gepland..... maanden voorpret, en toen kwam de dag van vertrek..... na aankomst eerst 2 dagen bijkomen in Negombo, een perfecte plaats tov het vliegveld van Colombo. Op maandag werden we opgehaald door Fedrick om aan de geplande rondreis te beginnen.... van Negombo naar Anaradnapura waar we genoten hebben van een safari....heel bijzonder om een olifant in het wild te zien....Toen Fedrick zag hoe wij genoten van de wildernis (en er maar 1 olifant was) stelde hij voor om een 2e safari te doen, later tijdens de reis.... (fijn dat hij inspeelde op wat hij zag en dit met ons besprak). vervolg van de reis....naar het noorden van Sri Lanka (Jaffna) dat dit voormalig oorlogsgebied was, konden we duidelijk zien, veel minder toeristisch en nog veel geruïneerde gebouwen en huizen ėn de militairen die er nog steeds rondlopen...om even stil van te worden. Fedrick wist ons veel te vertellen van het (voormalige Nederlands) fort en de bibliotheek. Winkelen in Jaffna was een ervaring op zich, de bazaar, het srilankees snoep, de traditionele winkels en de koeien die tussen de auto's en winkelend publiek liepen. Na Jaffna zijn we naar Trincomalee gegaan waar we volop konden genieten van zon, zee en strand. Een bezoek aan Pigeon eiland is zeer de moeite waard door de geweldige vissen (schildpadden en haaien) en het mooie koraal. Vervolg van de reis twee dagen later, richting Kandy. Is het aan de kust erg warm met een hoge luchtvochtigheid, in de buurt van Kandy is het een stuk koeler omdat het veel hoger ligt, lange broek en vest/ trui is geen overbodige luxe. Onderweg gestopt bij een school, ook deze reis-wens kon Fedrick regelen...echt super! Ook van hieruit hebben we weer vele mooie plekjes bezocht: onze 2e safari bij eco park waar we kuddes olifanten gezien hebben (fenomenaal), golden tempel van Dambulla, de tempel of the tooth, sigiria rock en de cavetempel en het olifantenweeshuis. We hadden het geluk om Vesak mee te mogen maken; het feest van volle maan in mei. Overal versieringen met bloemen, lampionnen en lichtjes en op weg werden we aangehouden waarna er gratis eten en drinken aangeboden wordt. We hebben mogen genieten van een treinreis door de bergen...echt de moeite waard. Tijdens deze reis hadden we geregeld overlegd en werd gekeken hoe aan onze wensen voldaan kon worden. Daarnaast hebben we veel gesproken over hét leven, de cultuur en de gebruiken van Sri Lanka. Fedrick wilde ook weten hoe ons leven, onze cultuur en Nederlandse gebruiken zijn waardoor er hele boeiende gesprekken ontstonden. na 11 dagen zat onze rondreis er op en namen we afscheid van onze geweldige tourguide Fedrick en onze fijne, rustige chauffeur Anuray. TIP: wij hadden vanuit Nederland zelf een aantal hotels geboekt. Echter, niet elk hotel heeft een driver-home waardoor de chauffeur (en tourguide) geen slaapplaats zouden hebben. In goed onderling overleg hebben we samen gezocht naar een oplossing. Dit heeft geen negatieve invloed gehad op onze rondreis maar had ik dat geweten dan had ik er zeker op gelet dat er een driver-home is, want voor ons is het belangrijk dat de chauffeur goed uitgerust aan zijn dag kan beginnen. Eugene en Ans uit Limburg
Eugene en Ans 
uit Limburg geplaatst op Jun 21, 2015 10:22 PM
Wij hebben dank zij Peter een heel mooie reis in en door Sri Lanka mogen maken die we door Peter en zijn Sri-Lankese vrienden helemaal naar onze eigen wensen hebben kunnen inplannen en bijsturen. Eerst heeft Peter ons locaties en hotels beschreven waar we eerst enkele dagen konden acclimatiseren en na de 10 daagse tour door het binnenland en langs de kusten nog een weekje hebben kunnen uitrusten en genieten van het heerlijke weer. Tijdens de prachtige rondreis heeft Radja ons op een zeer verantwoorde en veilige manier door het toch wel hectische verkeer gevoerd met zijn minibusje . Dit busje werd elke dag van binnen en van buiten door hem gepoetst . Voorts waren we in de bezorgde handen van Fredric , onze gids die zich volledig aan onze wensen heeft aangepast . Gezien onze interesse niet zozeer naar gebouwen , tempels en religieuze bezienswaardigheden uitgaat , heeft Fredric het mogelijk gemaakt dat we ten volle van de mooie groene natuur en van de leefgewoonten en -omstandigheden van de lokale bevolking hebben kunnen genieten. Een bevolking van allemaal zeer lieve , vriendelijke mensen wiens rijkdom erin bestaat om dienstbaar en vriendelijk met elkaar om te gaan in een prachtig land met een voor ons onvoorstelbaar klimaat. Het was heel fijn . Met dank aan het ganse team. Miriam en René uit Maaseik (België).
Miriam en René 
geplaatst op Mar 29, 2015 11:17 AM
We zijn ondertussen alweer een paar weken terug van onze prachtige reis door Sri Lanka. Wat een mooi land is dit toch met aardige lieve mensen.Lekker nog ongerept en alles is goed aan te rijden. In 2 weken kan je een hele goede indruk krijgen van het land. Wij waren ook erg tevreden over Fredrick (Freddy). Hij is betrouwbaar en komt serieus over. We hadden ook nog geluk dat we er een chauffeur bij hadden zodat Fredrick meer tijd voor ons over had. Hij is echt een aanrader. Wij gaan zeker nog een keer terug en hopen dat het land dan nog steeds zo ongerept is. Siko&Sheri
Siko&Sheri 
geplaatst op Feb 15, 2015 9:33 AM
Wij hebben van 17 tot 28 september een rondreis door Sri Lanka gemaakt. Jayantha was onze chauffeur en gids. Na een aantal keren een groepsrondreis gedaan te hebben, was dit voor ons de eerste keer dat wij een individuele rondreis gingen maken. Zoals we hier in het gastenboek al hadden gelezen, moest dit met hem een geweldige vakantie worden. Alle verhalen die hier geplaatst zijn kwamen allemaal uit. Nadat we de rondreis in grote lijnen via mail besproken hadden, zijn we aan de rondreis begonnen. Tijdens onze reis hadden we nog een aantal extra wensen en daar is onze reis zonder problemen op aangepast. Iedere vraag werd positief beantwoord en kregen we de opmerking: “Its your holliday”. Jayantha heeft tijdens deze tour alles voor ons geregeld, zodat wij ons nergens druk over hoefden te maken. De hotels waarin we overnachten waren allemaal goede middenklasse hotels voor een schappelijke prijs. Wij hebben tijdens deze tour ontzettend genoten. Dit kwam mede door de kwaliteiten van Jayantha en we kunnen hem dan ook zeer zeker aanbevelen.

 Hetty en Klaas 

geplaatst op Oct 12, 2014 12:45 PM 

In august we went on holiday in Sri Lanka. It was fantastic, three weeks with Jayantha as a guide and Mandiu as a driver. We have seen everything in the country and visited a lot of hotels. Jayantha has taken care of us in every way, whatever you wanted to do he made it happen. Mandiu was a very good driver and we felt safe in his vehicle. Jayantha knows a lot about Sri Lanka en can tell you everything about it. He speaks very good english. It is really important to have a personal guide in Sri Lanka, because there are so many people who overwhelm you with their advertisings en tuktuks. So if you arranged everything than you will have a relaxed holiday. Thank you very much for this lovely holiday and we will see you again Jayantha and Mandiu! Best regard, Mandy, Bjorn, Hans and Rosalie. The Netherlands.

 Familie Wiermans 

geplaatst op Sep 10, 2014 9:43 AM 

In augustus zijn wij drie weken op pad geweest met Frederick en Radja. Normaal reizen we zelfstandig door een land heen zodat we zelf ons eigen plan kunnen trekken. Dit jaar besloten we ons wat ‘luxe’ te gunnen en voor een reis met privé chauffeur te gaan. Via internet zijn we in contact gekomen met verschillende organisaties en chauffeurs. We hebben uiteindelijk voor Frederick gekozen omdat de flexibiliteit van het reizen ons erg aansprak. Wij wilde niet op voorhand alle hotels al boeken en ook niet elke dag in het hotel eten. Frederick was de enige die aangaf dat dit geen probleem was. Uiteindelijk hebben we een globaal reisplan gemaakt als ‘leidraad’ voor onze reis. Op vakantie zijn we hier enkele keren van afgeweken. Frederick heeft toen ter plekke nieuwe hotels geregeld. Dit vonden wij erg fijn. Reizen met Frederick en Radja was erg leuk en veilig. Frederick heeft vrijwel alle hotels voor ons geregeld en veel verteld over het land en de cultuur. We hebben regelmatig in de avond samen geborreld en gesproken over het verschil in culturen. Frederick was goed op de hoogte van de algemene dingen bij tempels en andere bezienswaardigheden. Mocht je echt geïnteresseerd zijn in uitgebreidere informatie op bepaalde plekken, kan je beter een lokale gids ter plekke inhuren. Wij hebben dit niet gedaan omdat wij het zo goed vonden. We hebben erg genoten van onze drie weken door Sri Lanka en de vriendelijkheid en deskundigheid van Frederick.
Maartje & Erik 
geplaatst op Sep 6, 2014 9:57 AM
We zijn een weekje terug van onze fantastische vakantie in Sri Lanka; langzaam beginnen alle indrukken te bezinken. We hebben zoveel gezien, gehoord, geleerd, geproefd, en door de inbreng van Jayantha hebben we het land van binnen uit leren kennen, zoveel beter dan dat ons gelukt was als we de reis zonder hem gemaakt hadden. In het voorjaar hebben we met Peter ruwweg overlegd wat we zouden willen in deze vakantie – wat wilden we zien en doen, hoeveel dagen wilden we rondreizen, welke overnachtingen wilden we (alles is mogelijk, van luxe resort tot boomhut). Peter heeft toen Jayantha ingeschakeld, die voor ons een voorstel voor een 16 daagse reis samenstelde. In mei hebben we alles nog eens op detail doorgesproken en vastgelegd. En toen was het toch wel spannend: we zijn gewend onze eigen weg te zoeken in de vakantie, niks ligt vast. Hoe zou het zijn om 16 dagen een uitgestippelde route te volgen met iemand die we helemaal niet kennen? Onze reserve was na een halve dag al helemaal verdwenen. Jayantha bleek een aardige, charmante man, een uitstekend chauffeur (het verkeer is crazy, het is waar!) en bovendien een goede verteller en een uitstekende reisleider. Op heel veel plaatsen vertelde hij ons over de geschiedenis en de cultuur, in Anuradhapura en Polonnaruwa schakelde hij goede lokale gidsen in. Verder regelde hij alles voor ons. We hebben heel veel belangrijke en interessante plekken van Sri Lanka bezocht, maar ook een school, in Ella kregen we kookles van Iran, en we vonden het heel bijzonder dat Jayantha ons uitnodigde voor een lunch bij hem thuis, waar we kennis maakten met zijn familie. Geregeld stopte hij bij stalletjes langs de weg om ons iets te laten proeven van Sri Lanka, van king coconut tot rode bananen tot curd and treacle. Hij is goed geïnformeerd en heeft een brede interesse. Onderweg naar alle mooie culturele en religieuze plaatsen, wildparken en natuurgebieden hebben we dan ook heel veel interessante gesprekken met hem gevoerd. Jayantha heeft er alles aan gedaan om de vakantie voor ons zo aangenaam mogelijk te maken of “to make you happy” zoals hij dat formuleert. Nou dat is uitstekend gelukt! We hebben een zorgeloze, ontspannen vakantie gehad, terwijl we tegelijkertijd zo ontzettend veel indrukken opgedaan hebben. Sri Lanka is een zeer gevarieerd land dat heel veel te bieden heeft qua natuur en cultuur. We zijn nog niet uitgekeken …. Bohoma isthuthi, Jayantha, ayubowan dear host! Gertie en Ad, Eindhoven Sri Lanka 21 Juli-11 Aug 2014 P.S. uit ons verslag blijkt wel dat we Jayantha zeer kunnen aanbevelen als gids voor een persoonlijke ervaring van Sri Lanka. Hij houdt duidelijk van zijn werk en we gunnen iedereen het plezier dat wij in het contact met hem gehad hebben!
Gertie en Ad 
geplaatst op Aug 22, 2014 7:51 PM
Eigenlijk zeggen alle reacties van iedereen genoeg en kunnen wij alleen maar bevestigen dat Jayantha een vriendelijke, warme, betrouwbare, sympathieke, goed engels sprekende, bezorgde, rustig rijdende, georganiseerde chauffeur / gids is! In juli zijn we 10 dagen met hem op pad geweest en ook wij hadden onze bedenkingen over privacy en wat als het niet klikt. Alle zorgen zijn voor niks geweest. Jayantha heeft er juist voor gezorgd dat de vakantie super relaxed was. Zijn doel is om je een onvergetelijke reis te bezorgen. Hij denkt tijdens de reis met je mee over wat leuk is te bezichtigen en is flexibel wanneer je afwijkt van een je reisschema. Waarom voor je reis een chauffeur regelen en niet bij aankomst? Je wordt in Sri Lanka overspoelt met aanbiedingen van mensen die je chauffeur / gids willen zijn. Je ziet letterlijk door het bos de bomen niet meer. Iedereen met een auto wil je overal mee naar toe nemen. Vaak nemen ze je na een bezienwaardigheid ook nog mee naar een familielid die een spice garden heeft of een restaurant of ... etc. Daarnaast weet je niet hoe ze rijden. We hebben daar later op onze reis door Sri Lanka kennis mee gemaakt. Jayantha, thank you for making our trip to your beautiful country unforgettable. Ayubowan!
Nathalie en Esmée 
geplaatst op Aug 6, 2014 5:54 PM
We have had an excellent holiday. I do not think it is to much to say that this is because of Shiran. He is the best driver one could possible want. I have already recommended him to my friends and colleagues. Shiran’s driving skill’s are excellent. I have felt perfectly safe with him steering. All hotels were superb and all went through the everything dectecting eye of Shiran. We have had a wonderful holiday. Shiran took us to the best places and nothing was to much to ask. His good spirit and smile made him a very friendly travelcompagnon. 23 juli tot en met 4 augustus Sri Lanka, We hebben al vele reizen gemaakt, maar dit was onze beste ooit. Ik denk niet dat ik teveel zeg dat dit mede dankzij onze chaufeur Shiran was. We hebben een heerlijk relaxe vakantie gehad. Shiran regelde alles tot in de puntjes, we hoefde ons werkelijk nergens zorgen over te maken. De beste hotels en de mooiste plaatsen heeft hij ons laten zien. Ook wist hij ontzettend veel te vertellen over Sri Lanka. Op elke vraag een antwoord. Zeer punctueel en met goede inzichten in onze wensen. Volledig veilig voelde wij ons bij Shiran in de auto.. Shiran is een bijzonder prettig persoon om mee te reizen, altijd gezellig en met een vrolijke glimlach. Tevens is hij ook bijzonder intelligent en wist dan ook veel te vertellen en onze vragen over het land, klimaat, cultuur, dieren e.d. prima te beantwoorden. Shiran is absoluut een aanrader. Pascal en Ingrid

Ingrid Swart- van der Meer 

geplaatst op Aug 19, 2014 9:00 PM

We visited Sigirya and Dambulla with our wonderful guide Fedrick. We had a great time. Fedrick taught us a lot about the Lion's Rock and the Cave Temple, and it was really nice to get to know alle these things. Everything was perfectly managed, we can absolutely recommend him. Sanne and Dolly, students
Sanne Truijen and Dolly Haselager 
geplaatst op Jul 14, 2014 2:49 PM
Trip April-May 2014 We, mom and two kids traveled around Sri Lanka with excellent guidance by Fedrick and driver Radja. We saw a lot in two weeks. Fedrick was a very friendly guide who knew a lot of the culture and daily life in Sri Lanka. Radja was a great driver. We booked most hotels through Fedrick. Everything was arranged perfectly. We all enjoyed our trip.

Karin, Wouter, Sophie 

geplaatst op May 16, 2014 7:40 PM 

In April 2014 my wife and I visited Sri Lanka. It was a wonderful experience. We went on a roundtrip with Fedrick and Radja for 10 days. Fedrick told us a lot about the local customs, showed us magnificent places, like Sigirya, Adams Peak, Yala National Park, Galle and a lot more. Radja steered us through the crazy traffic making us feel very safe. Unfortunately the aircon did not work, but that was a minor detail. We have seen a great deal of the country and it is amazing to see the variety of landscapes, the diversity of cultures and to experience the different climates (cool in the hills and steamy hot at the coast). Once again we had a wonderful trip. One remark about the hotels. We booked the hotels in advance of our trip through the internet. That was pleasant, because of better rates and you know what you gonna get. But....it is not always possible for the guide and driver to stay in the drivers-quarters. It is wise, before starting the tour, to inform Fedrick about this so that he can arrange a place to sleep. We had some discussion about it and we had extra costs because of that. Anyhow, our trip was wonderful and Fedrick and Radja are very nice and trustworthy guys. They will really do everything to make your trip very pleasant. To Fedrick and Radja: thank you very much....and Radja, send our regards to your wife.
Elly en Stefan 
geplaatst op May 8, 2014 3:15 PM
Sri Lanka 10 t/m 16 maart 2014 Robin & Gaby uit Loosdrecht Dit was de eerste keer dat we tijdens een reis gebruik hebben gemaakt van de diensten van een chauffeur. Via een forum zijn wij bij Peter terechtgekomen en hij heeft ons samen met Jayantha fantastisch geholpen om de eerste periode van onze reis van drie weken te plannen. We hebben 6 dagen met Jayantha doorgebracht en de trip met hem begon in Negombo, gevolgd door Anuradhapura, Sigiriya en Trincomalee, om uiteindelijk af te sluiten in Kandy. Als we Jayantha in een woord zouden moeten beschrijven, dan zou dat 'service' zijn. Het is zijn doel om ervoor te zorgen dat je van begin tot eind een onvergetelijke tijd hebt in Sri Lanka. Jayantha is vriendelijk, beleefd, verzorgend, geduldig, altijd op tijd en daarnaast een erg goede chauffeur. In het nogal chaotische verkeer voel je je altijd veilig in de auto. Ook is Jayantha een uitstekende gids. Hij weet enorm veel te vertellen over de geschiedenis en achtergrond van alle bezienswaardigheden. Communiceren met hem verloopt soepel, aangezien hij erg goed Engels spreekt. Wij vonden het spannend om een deel van onze reis zo intensief met iemand door te brengen, maar we kunnen Jayantha oprecht aan iedereen aanraden. Dit hebben we overigens al gedaan aan onze eigen familie en vrienden! Peter is een zeer goede ambassadeur voor Jayantha, maar ook wij zijn bereikbaar voor vragen over hem of Sri Lanka. Groetjes, Robin & Gaby
Robin & Gaby 
geplaatst op Apr 29, 2014 9:39 PM
Holland Our first experience ever with a personal driver has been a fantastic one. We spent 6 days together and made a trip from Negombo to Anuradhapura, after that to Sigiriya and Trincomalee to finish in Kandy. If you need to describe Jayantha in one word it should be ‘service’. It is his goal, from beginning to the end, to make sure you will have a wonderful time in Sri Lanka. We really recommend Jayantha as a driver. Jayantha is kind, polite, caring, patient, always on time and a really safe driver. On top of that he is a really good guide with great knowledge. It will make you trip complete. Jayantha thank you very much for a fantastic experience and we hope to see you again in the future. We are gonna miss you and we wish you all the best. We are happy! J Best regards, Robin & Gaby Loosdrecht, Holland
Mrs.Gaby and Mr.Robin 
geplaatst op Apr 7, 2014 4:37 AM
Wij zijn in maart 2014 door Sri Lanka getrokken met Fedrick en zijn neef als chauffeur. Beiden heren stonden al ruimschoots van tevoren op het vliegveld om ons op te halen. Helaas kon zijn neef alleen maar de eerste dag meerijden want zjjn 16 jarige dochter was overleden. We hebben veel medelijden gekregen met hen evenals de mensen in Sri Lanka vanwege de leefomstandigheden daar. Fedrick luisterde naar onze wensen en heeft ons ook de prachtige kanten van het land laten zien. Wij wensen hem en zijn familie sterkte en het beste toe!
Frank & Sara 
geplaatst op Mar 28, 2014 1:50 PM
Bij de voorbereiding van onze drieweekse vakantiereis in februari 2014 naar en door Sri Lanka hebben we verschillende mogelijkheden afgewogen: kleinschalige groepsreis, individuele reis via een reisorganisatie of een zelf te organiseren reis met daarin een rondreis per auto met chauffeur. Via een vriend kregen we de link naar deze website en we besloten tot zelf organiseren en (met bemiddeling van Peter, waarvoor dank!) een ca 12-daagse rondreis op te nemen per auto met chauffeur Jayantha. Wel met de nodige reserve. We hebben allebei in de laatste veertig jaar heel wat van de wereld gezien, maar niet eerder gereisd per auto met chauffeur. Het houdt toch in dat je de reis niet met z'n tweeën maakt maar gedeeltelijk met een - ook nog eens volslagen onbekende - derde persoon. Dat leek ons nogal een risico voor de 12 dagen dat we van de diensten van Jayantha gebruik zouden maken. Tijdens de eerste dag, in de loop van de rit van Negombo naar Anuradhapura, bleek Jayantha punctueel (inderdaad: ruim voor het afgesproken tijdstip aanwezig), professioneel, bescheiden, een prima chauffeur en 100% servicegericht. We lieten dan ook een groot deel van onze reserve varen en eigenlijk al de volgende morgen de hele rest: Jayantha heeft onzichtbare voelsprieten voor hoe je het hebben wilt en daar gedraagt hij zich naar en past hij zijn suggesties op aan. Daarbij weet hij heel snel een goede mix te vinden tussen afstandelijkheid en betrokkenheid, tussen professionaliteit en vriendschappelijkheid. Dat maakt dat het niet alleen veilig, informatief en handig is om Jayantha als chauffeur te hebben, maar ook gewoon leuk! Jayantha fungeert ook als gids, weet veel over cultuur, geschiedenis, religie en natuur van Sri Lanka, maar weet ook wanneer er een gids nodig is die over meer specifieke kennis beschikt. Al met al was Jayantha voor ons niet zozeer een extra reisgenoot, ook geen reisleider, maar vooral een uitstekend reisbegeleider! Dank, Jayantha! En als we nog eens naar Sri Lanka gaan zullen we zeker weer van je diensten gebruik willen maken. Het reserveren van de overnachtingen zullen we dan ook aan jou overlaten en niet meer zelf regelen... ;-) Akke en Marion
Marion en Akke 
geplaatst op Feb 26, 2014 0:22 AM
Een weekje op stap met Fedrick was een ideale kennismaking met een prachtig en fantastisch land. We leerden hem kennen als een vriend die alles eenvoudig maakt en steeds heel punctueel afspraken nakomt. Zelden hadden we een gids die zo goed het normale leven kent en daarbij heel behulpzaam en flexiebel aan onze dagelijkse noden kon beantwoorden. We kunnen Federick in alle vertrouwen warm aanbevelen! Sneja en Eric
Sneja en Eric 
geplaatst op Feb 21, 2014 10:26 AM
Na 15 dagen met gids Jayantha einde onze reis op 31 januari 2014 op het strand van Bentota. Even tijd om alle indrukken te verwerken. Om alles wat al eerder staat geschreven te herhalen is een beetje dubbel. Als gelouterde Azië gangers begonnen we wat gereserveerd, maar dat was snel voorbij. Jayantha heeft duidelijk plezier in zijn werk en zoals hij voor ons begon als een gids, eindigde hij als een vriend. Sri Lanka is een prachtig land en dat heeft Jayantha ons op vakkundige wijze laten zien. Mocht iemand meer informatie willen dan zijn wij altijd genegen om onze ervaring te delen en te vertellen. Wij willen Jayantha van harte aan bevelen voor het maken en begeleiden van een reis door Sri Lanka. Peter bedankt voor de bemiddeling en Jayantha nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke reis en ervaring. Ayubowan !
Corin en Rob 
geplaatst op Feb 2, 2014 12:23 PM
December 2013 Afgelopen december hebben wij een rondreis gemaakt door sri lanka van 13 dagen. Door Peter kwamen wij in contact met Jayantha, die ons een geweldige reis heeft bezorgt. Hij heeft ons opgehaald in Negombo. Wij konden zelf ons programma helemaal samenstellen, Jayantha kan je daarbij helpen als je dat wilt. Hij spreekt goed engels, is een hele goede chauffeur en staat altijd voor je klaar wanneer je hem nodig hebt. Wij voelden ons direct bij hem vertrouwt, en hebben veel met hem gelachen. Hij heeft ons het echte sri lanka laten zien en proeven. Wat we erg speciaal vonden is dat hij ons bij hem thuis heeft uitgenodigt om kennis te maken met zijn familie en waar we heerlijk hebben gegeten. Wij bevelen jayantha aan, aan iedereen die op een relaxte manier sri lanka wil leren kennen. Jayantha bedankt voor de geweldige reis!, oskar en wanda

Oskar en Wanda 

geplaatst op Jan 2, 2014 8:05 PM 

Vanaf de zuidoost kust van India zagen wij in de verte de contouren van Sri Lanka. Toen nog een land in burgeroorlog en daarom niet echt aantrekkelijk om het te bezoeken. Nu, jaren later, is er vrede en kun je, wat wij wilden, het hele land bezoeken. Op ons eigen houtje. Nou ja niet helemaal, want wij hebben ons de luxe gepermitteerd om een auto met chauffeur te huren. Een chauffeur die je gerust een schot in de roos mag noemen. Tijdens onze drieweekse reis hebben wij Jayantha Bogahakotuwe leren kennen als een uiterst charmante man, goede chauffeur en onbezoldigd gids. Iemand die de wensen van je gezicht afleest. Belangrijk is dat je van te voren aangeeft wat je wilt. In ons geval, eenvoudige guesthouses en voor de lunch een gewoon eettentje. Op deze manier hebben wij een geslaagde reis door Sri Lanka gemaakt. Een land, waarvan wij in eerste instantie dachten dat het was te vergelijken met het door ons veelbezochte India. Nu, dat is niet het geval. Een stad als Colombo buiten beschouwing gelaten, is Sri Lanka een land waar je ontspannen kunt reizen. Aardige mensen, die in tegenstelling tot de Indiërs, niet constant aan je lopen te trekken en alles van je willen weten. Het stormachtige India overrompelt je. Sri Lanka misschien ook, maar op een prettige manier. Van de landen die wij hebben bezocht in het Aziatische contingent is Sri Lanka het minst hectisch en een aanrader voor een beginnend Azië reiziger.
Wim en Jikke van Brink 
geplaatst op Sep 2, 2013 4:08 PM
Reiservaringen van Martijn en Brenda augustus 2013 We hebben in juli/augustus 2013 een rondreis gemaakt van 10 dagen. Via Peter zijn we in contact gebracht met Jayantha, onze chauffeur. We hebben een bezoek gebracht aan Anuradhapura, Trincomalee, Pigeon Island, Dambulla, Kandy, Sigirya, Nuwara Eliya, Horton Plains, Yala National Park en Tissamaharama. Sri Lanka is een prachtig land, er is veel te zien en de mensen zijn aardig. Jayantha heeft ons een onvergetelijke reis bezorgd! Hij is erg vriendelijk, flexibel, oprecht, hij rijdt veilig, hij spreekt goed de Engelse taal en hij weet veel te vertellen over het land en de bezienswaardigheden. Maar het belangrijkste is dat je merkt dat hij zijn werk geweldig vindt en er alles aan doet om de toeristen het naar de zin te maken. Hij zei continue "If you're happy, I'm happy!" Wij waren zeker blij met hem als chauffeur! Ik zou hem dan ook aanbevelen aan iedereen die een mooie rondreis wil maken in Sri Lanka. Groetjes, Martijn en Brenda

Brenda en Martijn  

geplaatst op Aug 26, 2013 9:17 PM 

Onlangs ben ik in Sri Lanka geweest en heb kennis gemaakt
met de gids Fedrick Janaka en chauffeur Janantha. Met hun heb ik een geweldige tijd gehad. Alles kunnen ze voor je regelen, je kunt zelf aangeven hoe en wat je wilt. Duur en exclusief of juist wat eenvoudiger en goedkoper. Zelf heb ik enorm genoten van de B&B en guesthouse's waarbij je je echt welkom voelde. Ik ben/was een vrouw alleen op reis en heb me door hun begeleiding erg veilig gevoeld. Na 2 dagen wisten ze hoe ik het graag wilde, vooral natuur en daar werd rekening mee gehouden, prachtige tochten door de natuur parken en lokale bedrijfjes bezocht. Vooral duidelijk zijn in hetgeen je graag wilt, dan zijn er ook geen misverstanden. Al met al kan ik hun zeer aanbevelen.
Ria  
Aug 26, 2013 8:47 PM
Jayantha juli 2013 Afgelopen zomer hebben wij een rondreis gemaakt door het mooie Sri Lanka. Deels georganiseerd en deels op eigen houtje! Via Peter zijn wij in contact gekomen met Jayantha. Wij hebben Peter aangegeven wat onze wensen waren en Peter heeft dit verder opgepakt met zijn gidsen in Sri Lanka. We kunnen er heel kort over zijn: GEWELDIG! Jayantha heeft ons opgehaald in Negombo bij ons hotel. Hij was zelfs een uur te vroeg. Dat kun je niet over alle gidsen in Azië zeggen. Drie dagen zijn wij op pad geweest met Jayantha. Als klant ben je echt de koning. Jayantha adviseert alleen maar, de uiteindelijke keuze wat het programma betreft ligt helemaal bij jezelf. Helemaal niet opdringerig…heerlijk. Jayantha is een zeer goede chauffeur, zijn auto is tiptop in orde, zijn Engels is zeer goed en ook zijn kennis is groot. We hebben ontzettend veel van hem geleerd, en wat ook belangrijk is, we hebben ontzettend veel met hem gelachen. Jayantha…rustig, bescheiden, behulpzaam! Wat wij helemaal geweldig vonden, was dat we zijn uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten. Hier hebben we Peter ook ontmoet. Gastvrijheid staat echt boven aan bij Jayantha! Wij kunnen niets anders zeggen dan dat wij een geweldige tijd hebben gehad! Frank Stals & Renée Timmermans

 Frank Stals en Renée Timmermans 

geplaatst op Aug 26, 2013